Echtscheiding

Is de verstandhouding binnen uw huwelijk ernstig verstoord en ziet u geen toekomst meer? Dan kan u alleen of in overleg met uw partner beslissen om te scheiden.


In onderlinge toestemming of op grond van onherstelbare ontwrichting

Een echtscheiding kan in onderlinge toestemming (EOT) of op grond van onherstelbare ontwrichting (EOO) van het huwelijk.

Het blijft natuurlijk nooit alleen bij de echtscheiding. Er zijn gemeenschappelijke goederen te verdelen, soms runt u samen met uw partner een handelszaak of u heeft samen kinderen. Voor al deze zaken moet u een goede, evenwichtige regeling treffen, rekening houdende met ieders wensen. Het ouderlijk gezag, onderhoudsgeld voor de kinderen, persoonlijk onderhoudsgeld of alimentatie, het zijn allemaal zaken waarbij u moet stilstaan.


U staat er niet alleen voor

Wanneer u individueel of gezamenlijk beslist om te scheiden staat u er niet alleen voor. Wenst u de echtscheiding aan te vragen, alimentatie of onderhoudsgeld voor uzelf of de kinderen te bekomen, of vindt u dat u te veel alimentatie of onderhoudsgeld betaalt?

Ons team van advocaten familierecht, gespecialiseerd in echtscheidingen, staat klaar met meer dan twee decennia expertise. De humane aanpak is hierbij onze grootste troef. Door onze centrale ligging in Vilvoorde kan ons team u bijstaan voor Nederlandstalige en Franstalige procedures in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Wij begeleiden en ondersteunen u niet alleen in de afwikkeling van de puur persoonlijke aangelegenheden, maar staan u ook bij in de afwikkeling van de vermogenskwesties.

Voor meer informatie over echtscheiding, onderhoudsgeld, alimentatie, een EOT of vereffening-verdeling, neem contact op met een advocaat familierecht of een advocaat echtscheiding.


Familiaal bemiddelaar

U houdt uw echtscheiding of de afwikkeling van onderhoudsgelden, alimentatie en de regeling rond de kinderen liever uit de rechtbank? Ook als erkend familiaal bemiddelaar zoeken wij samen met u graag actief naar de beste oplossing.

Meer weten over bemiddeling >


Advocaat nodig?
Kristoff Simons
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Zorgvolmacht, twee oudere mensen hand in hand

De zorgvolmacht: wie, wat, waar en vooral wanneer?

Hoe kunnen we elkaar daarbij het beste en liefst zo (juridisch) waterdicht mogelijk beschermen wanneer we niet meer in staat zijn om…

Lees meer >

Als moeder erkenning door vader weigeren?

U blijkt zwanger te zijn van uw ex-partner en die ex-partner wenst zijn juridische afstammingsband ten aanzien van het (ongeboren) kind…

Lees meer >

Verschil tussen trouwen en wettelijk samenwonen

Jij en je partner hebben al enige tijd een relatie en wensen de volgende stap te zetten. Jullie stellen zich echter de vraag of er wel…

Lees meer >

Advocaat nodig?
Kristoff Simons

Kristoff Simons

Advocaat Echtscheiding


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op