Verkeers- en strafrecht

Positief geblazen bij een ademanalyse, snelheidsovertreding, dagvaarding (PRO JUSTITIA) voor het verschijnen voor de rechtbank ontvangen of betrokken bij een ongeval? De advocaten verkeers- en strafrecht bij DUX | LAW helpen u graag verder.

Dagvaarding ontvangen?

U hebt een dagvaarding ontvangen en dient te verschijnen voor een rechtbank. Het loont in dit geval zeker de moeite om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat verkeersrecht en strafrecht. Onze specialisten kennen het reilen en zeilen binnen de rechtbanken en staan u met raad en daad bij.


Een procedure voor de rechtbank, wat kost mij dat?

Allereerst dient u na te gaan of de polis van uw autoverzekering rechtsbijstand bevat. Indien dit het geval is komt uw verzekeraar tussen in de kosten en handelen wij alles verder met hen af. U kan dan op uw beide oren slapen.

Indien u geen aanvullende rechtsbijstand heeft maken wij samen duidelijke prijsafspraken. U kan ook in dat geval met een gerust gemoed verder.

Hoe dan ook nemen onze advocaten verkeersrecht het volledige administratieve werk uit uw handen en regelen zij alles met het parket, uw verzekeraar en de rechtbank.


U bent wellicht de eerste ogenblikken na een ongeval “danig van uw melk”, maar laat nu net deze eerste momenten erg belangrijk zijn. Wat doet u? Haalt u het aanrijdingsformulier boven of grijpt u allereerst naar uw gsm voor het nemen van foto’s? Waar let u op bij het nemen van foto’s of het invullen van het aanrijdingsformulier? Dient u de politie te bellen? Stopt u of rijdt u door?

> Na een ongeval, doorrijden of stoppen?

> Het invullen van het aanrijdingsformulier

> Bel ik de politie?

> Verwittig uw verzekeraar

> En een advocaat verkeersrecht dan?


Een ongeval met lichamelijke schade

Dan loont het de moeite om, al dan niet via uw rechtsbijstandsverzekering, een beroep te doen op een gespecialiseerd advocaat verkeersrecht bij DUX | LAW.

Stel dat u gewond raakt bij een verkeersongeval en u tijdelijk of zelfs volledig arbeidsongeschikt raakt, dan heeft u recht op een vergoeding voor deze schade. Dit is vaak allesbehalve een zwart-wit verhaal. Er moet immers steeds aangetoond worden wie verantwoordelijk is voor het ongeval. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de betrokkenen allebei aansprakelijk zijn bij helften.

Het onderzoeken van de aansprakelijkheid is vaak een hele opgave, hierbij komt het laten vaststellen van de schade, het ramen van de schade en het slopende proces van het toegekend (en liefst ook betaald) krijgen van de schadevergoeding. Dit alles terwijl u begrijpelijkerwijze vooral bezig bent met het herstelproces en u uw hoofd niet wenst te breken over de juridische vraagstukken.

Onze advocaten verkeersrecht nemen deze zorgen graag van u over en behartigen uw belangen met de grootste overtuiging.


Advocaat nodig?
Charlotte Lerat

Charlotte Lerat

Advocaat Verkeersrecht


Advocaat bij het kantoor sinds 2015 en gespecialiseerd in het verkeersrecht.

Meer over Charlotte Lerat >

Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Alles over het rijverbod in België

  U bent veroordeeld tot een rijverbod? Wat nu? Het rijverbod zal pas ingaan vanaf de vijfde werkdag nadat u bij de politie een document…

  Lees meer >

  Gsm achter stuur

  GSM-gebruik achter het stuur: wat mag (niet)?

  De straffen die zijn ingevoerd zijn niet min. Zo riskeert u een minnelijke schikking te moeten betalen van 174 euro plus…

  Lees meer >

  Elektrische steps

  Nieuwe regels voor elektrische steps in België

  De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

  Lees meer >

  Advocaat nodig?
  Charlotte Lerat

  Charlotte Lerat

  Advocaat Verkeersrecht


  Vragen?

  Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

  Neem contact op