Huurrecht

Of het nu gaat om woninghuur-, handelshuur- of pachtzaken, bij DUX | LAW kunt u terecht als huurder en verhuurder.

De focus van onze specialisten ligt daarbij in eerste plaats op de toepasselijke regelgeving. Die is immers verschillend. Zowel voor huurder als verhuurder zijn er steeds verscheidene elementen die van doorslaggevend belang kunnen zijn. De regelgeving omtrent woninghuur is anders dan die rond handelshuur, die op haar beurt verschilt van de pachtwetgeving.

Dit levert verschillen op in opzegtermijnen- en vergoedingen en in wat bijvoorbeeld dient ondernomen worden in geval van huurschade of gebreken allerhande. Ook de nietigheid van een huur- of pachtovereenkomst, elk met zijn specifieke gevolgen, speelt een rol.


Waarom een advocaat huurrecht?

Bent u huurder of verhuurder en weet u het zelf even niet meer? Levert het nalezen van uw contract geen soelaas of staat u op het punt om te huren of verhuren en wilt u net een waterdicht en duidelijk contract?

Wij leveren voor elke specifieke situatie de passende overeenkomst, met uiteraard extra aandacht en advies omtrent de algemene voorwaarden of kleine lettertjes. Die zijn immers, net zoals bij andere overeenkomsten, zeer belangrijk. Ze hebben een dubbele functie. Enerzijds versterken zij uw commerciële positie en anderzijds beschermen zij uw rechtspositie door bijvoorbeeld intrestvoeten te laten gelden bij laattijdige betaling van de huur.

Staat u op het punt om uw pand te verhuren? Laat u adviseren door onze specialisten huurrecht. U wil immers bij problemen niet voor voldongen feiten komen te staan.


Op zijn zachts gezegd een onaangename situatie. U kocht natuurlijk uw opbrengsteigendom voor de opbrengst en rekent op de huurgelden. Wat gedaan wanneer uw huurder de huur niet betaalt? Je kan je huurder niet zomaar op straat zetten en opnieuw beschikken over het pand.

> Contact opnemen met de huurder

> Aangetekende ingebrekestelling

> Verzoeningsprocedure of gerechtelijke procedure


Advocaat nodig?
Louise Versin
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Alles over het rijverbod in België

U bent veroordeeld tot een rijverbod? Wat nu? Het rijverbod zal pas ingaan vanaf de vijfde werkdag nadat u bij de politie een document…

Lees meer >

Gsm achter stuur

GSM-gebruik achter het stuur: wat mag (niet)?

De straffen die zijn ingevoerd zijn niet min. Zo riskeert u een minnelijke schikking te moeten betalen van 174 euro plus…

Lees meer >

Elektrische steps

Nieuwe regels voor elektrische steps in België

De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

Lees meer >

Advocaat nodig?

Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op