Bouwrecht

Hoewel het bouwrecht op zich geen afzonderlijke rechtstak is, en dus niet onderworpen is aan een eigen wetmatigheid, is dit een specialisme van het kantoor. Bouwrecht omvat immers aspecten van het contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht, milieurecht, administratief recht en zakenrecht.


De verschillende actoren

Naast de verschillende rechtstakken die betrekking hebben op het bouwrecht, moet er ook rekening gehouden worden met de verschillende spelers die deelnemen aan de uitvoering van werken. Er is de bouwheer, aannemer, onderaannemer en architect. Het spanningsveld tussen de verbintenissen van de verschillende actoren moet steeds correct worden ingeschat. Dit is, hoe kan het ook anders, geen gemakkelijke oefening.

Het spanningsveld tussen de verbintenissen van de aannemer, architect en bouwheer staat steeds centraal bij de betwistingen over de uitvoering van de overeenkomst. Voor aannemer en architect bestaat een bijzondere regeling inzake aansprakelijkheid.


Waarom een advocaat bouwrecht?

Een advocaat bouwrecht verleent bijstand bij expertises, gerechtelijke en buitengerechtelijke geschillenbeslechting en de opmaak van contracten allerhande. Kortom een allround ontzorging van uw grote en kleine bouwprojecten.


Advocaat nodig?
Jessica Hennioui
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Schade aan niet-vergund gebouw

De verhaalbaarheid van schade aan een niet vergund gebouw

Wie schade veroorzaakt moet deze ook betalen. Deze schadevergoedingsregel kan gerust een van de basisbeginselen van het Belgisch recht…

Lees meer >

Advocaat nodig?

Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op