Handelsrecht en economisch recht

Het handelsrecht regelt de activiteiten van de handelaar waaronder de opmaak van contracten en de algemene voorwaarden. Deze rechtstak behelst eveneens het innen van onbetaalde facturen, alsook de bescherming van de rechten als consument.

De uitoefening van handelsactiviteiten gaat hand in hand met de opmaak van degelijke en rechtsgeldige contracten waarin uw belang als onderneming centraal staat. Wij staan u bij de opmaak van dergelijke contracten bij door allereerst en vooral naar uw noden en wensen te luisteren en vervolgens contracten op maat af te leveren.

Naast het opmaken van contracten ondersteunen wij u bij het voeren van de onderhandelingen die aan een contract voorafgaan. Uw belang is immers ons belang.


Naast een sluitend en allesomvattend contract is het nodig algemene voorwaarden te voorzien. De ‘kleine lettertjes’ zoals men zegt besparen u een hoop tijd. Ze verkleinen namelijk de risico’s die u als ondernemer loopt, maar zorgen daarnaast ook voor duidelijkheid naar uw klanten toe.

Algemene voorwaarden kunnen informatie bevatten omtrent de aansprakelijkheid, betalingstermijnen, garantieperiodes etc.

Ook voor eventuele andere contractuele documenten kunt u bij ons terecht.


Waar u ook goederen of diensten koopt binnen de Europese Unie, u geniet als consument overal van dezelfde bescherming aangaande informatie over contracten, prijzen en betalingen, de btw, verzending en levering, garantie en annulatie. Wij adviseren u als consument en behartigen uw belangen zowel binnen als buiten de rechtbank.


Wanbetaling door eigen klanten is volgens Unizo een van de voornaamste oorzaken voor een faillissement. Wanneer uw facturen en vorderingen onbetaald blijven en eigen aanmaningen niet tot nauwelijks lijken te werken, doet u best een beroep op een specialist.

Er is immers geen enkele reden om te denken dat de hulp van een advocaat invorderingen niet de moeite loont bij het innen van onbetaalde facturen of vorderingen, of het nu gaat om enkele grote bedragen, dan wel om vele kleine bedragen.

Naast de minnelijke invordering deinzen wij er, zo dit opportuun is, niet voor terug om tot de gerechtelijke inning over te gaan. De kosten- batenanalyse en het uiteindelijke resultaat staan hierin steeds centraal. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing op maat van uw onderneming. Wij focussen op de invordering van uw onbetaalde factuur zodat uw focus voor de volle 100 % kan liggen op uw business.


Advocaat nodig?
Anouk van Rymenant

Anouk van Rymenant

Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Alles over het rijverbod in België

U bent veroordeeld tot een rijverbod? Wat nu? Het rijverbod zal pas ingaan vanaf de vijfde werkdag nadat u bij de politie een document…

Lees meer >

Gsm achter stuur

GSM-gebruik achter het stuur: wat mag (niet)?

De straffen die zijn ingevoerd zijn niet min. Zo riskeert u een minnelijke schikking te moeten betalen van 174 euro plus…

Lees meer >

Elektrische steps

Nieuwe regels voor elektrische steps in België

De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

Lees meer >

Advocaat nodig?
Anouk van Rymenant

Anouk van Rymenant

Advocaat Handelsrecht


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op