Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheid ontstaat op verschillende manieren. Door uw eigen handelen of nalaten of het gedrag van iemand anders waarvoor u verantwoordelijk bent. Het regelt de compensatie of het herstel van de geleden schade.

Wordt u geconfronteerd met een schadegeval, in welke vorm dan ook, dan speelt het aansprakelijkheidsrecht dus een grote rol. Een ongeval is immers snel gebeurd en heeft soms zware gevolgen. Denk maar aan de afwikkeling van een verkeersongeval.


Wie is er aansprakelijk?

Wij onderzoeken en beoordelen wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij bijstand en advies verlenen aan particulieren, verzekeraars, verzekeringstussenpersonen en ondernemingen.

Omdat het kantoor naast het aansprakelijkheidsrecht zeer vertrouwd is met andere rechtstakken die corresponderen met de materie, zoals het bouwrecht en verkeersrecht, kunnen wij onze cliënten een volledige service en begeleiding bieden.


De begroting van de schade

Naast het aansprakelijk stellen van derden die bij u schade veroorzaakt hebben, bepalen we de begroting van de schade en voeren we een stevig verweer tegen een aan u gerichte aansprakelijkheidsclaim. We stellen daarnaast ook adviezen op over geleden schade en bekijken of een procedure de juiste stap is.


Advocaat nodig?
Charlotte Lerat

Charlotte Lerat

Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


Louise Versin

Louise Versin

Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Alles over het rijverbod in België

  U bent veroordeeld tot een rijverbod? Wat nu? Het rijverbod zal pas ingaan vanaf de vijfde werkdag nadat u bij de politie een document…

  Lees meer >

  Gsm achter stuur

  GSM-gebruik achter het stuur: wat mag (niet)?

  De straffen die zijn ingevoerd zijn niet min. Zo riskeert u een minnelijke schikking te moeten betalen van 174 euro plus…

  Lees meer >

  Waarom moet je de huurovereenkomst registeren?

  Het belang van de registratie van uw huurovereenkomsten mag niet onderschat worden. Maar wat is juist die registratie? Is de…

  Lees meer >

  Advocaat nodig?
  Charlotte Lerat

  Charlotte Lerat

  Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


  Louise Versin

  Louise Versin

  Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


  Vragen?

  Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

  Neem contact op