Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkheid ontstaat op verschillende manieren. Door uw eigen handelen of nalaten of het gedrag van iemand anders waarvoor u verantwoordelijk bent. Het regelt de compensatie of het herstel van de geleden schade.

Wordt u geconfronteerd met een schadegeval, in welke vorm dan ook, dan speelt het aansprakelijkheidsrecht dus een grote rol. Een ongeval is immers snel gebeurd en heeft soms zware gevolgen. Denk maar aan de afwikkeling van een verkeersongeval.


Wie is er aansprakelijk?

Wij onderzoeken en beoordelen wie er aansprakelijk is voor de geleden schade. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij bijstand en advies verlenen aan particulieren, verzekeraars, verzekeringstussenpersonen en ondernemingen.

Omdat het kantoor naast het aansprakelijkheidsrecht zeer vertrouwd is met andere rechtstakken die corresponderen met de materie, zoals het bouwrecht en verkeersrecht, kunnen wij onze cliënten een volledige service en begeleiding bieden.


De begroting van de schade

Naast het aansprakelijk stellen van derden die bij u schade veroorzaakt hebben, bepalen we de begroting van de schade en voeren we een stevig verweer tegen een aan u gerichte aansprakelijkheidsclaim. We stellen daarnaast ook adviezen op over geleden schade en bekijken of een procedure de juiste stap is.


Advocaat nodig?
Charlotte Lerat

Charlotte Lerat

Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


Louise Versin

Louise Versin

Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Wat met mijn erfenis wanneer mijn ouder een nieuwe partner heeft?

  Wanneer jouw ouders niet meer samen zijn of moeder of vader vroegtijdig overlijdt, bestaat de kans dat moeder of vader op een dag een…

  Lees meer >

  Zorgvolmacht, twee oudere mensen hand in hand

  De zorgvolmacht: wie, wat, waar en vooral wanneer?

  Hoe kunnen we elkaar daarbij het beste en liefst zo (juridisch) waterdicht mogelijk beschermen wanneer we niet meer in staat zijn om…

  Lees meer >

  Elektrische steps

  Nieuwe regels voor elektrische steps in België

  De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

  Lees meer >

  Advocaat nodig?
  Charlotte Lerat

  Charlotte Lerat

  Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


  Louise Versin

  Louise Versin

  Advocaat Aansprakelijkheidsrecht


  Vragen?

  Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

  Neem contact op