Adoptie

Heeft u de knoop doorgehakt en beslist om een kindje te adopteren of een kindje ter adoptie af te staan? De procedures en regels zijn veelvuldig en niet steeds even gemakkelijk.


Gewone adoptie

Bij een gewone adoptie blijven de juridische banden met biologische ouders en familie bestaan. Dit heeft naast implicaties op vlak van het erfrecht, ook implicaties wat betreft de herziening en herroeping.


Volle adoptie

Een volle adoptie verbreekt daarentegen alle juridische banden met de biologische ouders en familie. Een vol geadopteerd kind wordt daarom volledig gelijkgeschakeld met eigen kinderen.


Problemen met een adoptie?

Ervaart u problemen met een adoptie, een binnenlandse dan wel buitenlandse, een gewone dan wel volle adoptie?

Bij Noben | Simons begrijpen wij uw emotionele situatie. Wij zijn u dan ook graag van dienst voor de juridische afhandeling ervan. Een advocaat adoptie kan u bijstaan bij de opmaak van het verzoek tot adoptie, de analyse van de weigering tot adoptie en het bekomen van de toestemming tot adoptie.

Neem voor een totale ontzorging van het adoptieproces contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten.


Advocaat nodig?
Maarten Schobben

Maarten Schobben

Advocaat Adoptie & Afstamming


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Kan de biologische vader zich verzetten tegen een onderzoek naar en vaststelling van het vaderschap?

  Een van de manieren waarop het juridisch vaderschap vastgesteld kan worden, is de procedure onderzoek naar het vaderschap. Dergelijke…

  Lees meer >

  Familiale bemiddeling in de advocatuur

  Het belang van de (familiale) bemiddeling in de praktijk groeit met de dag. Laten we dus even duiden wat familiale bemiddeling precies…

  Lees meer >

  KidCost

  Onderhoudsgeld berekenen met KidCost

  KidCost is een nieuwe online tool voor het berekenen van de kost van een kind en de bijhorende onderhoudsbijdrage. Mensen die…

  Lees meer >

  Advocaat nodig?
  Maarten Schobben

  Maarten Schobben

  Advocaat Adoptie & Afstamming


  Vragen?

  Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

  Neem contact op