Adoptie

Heeft u de knoop doorgehakt en beslist om een kindje te adopteren of een kindje ter adoptie af te staan? De procedures en regels zijn veelvuldig en niet steeds even gemakkelijk.


Gewone adoptie

Bij een gewone adoptie blijven de juridische banden met biologische ouders en familie bestaan. Dit heeft naast implicaties op vlak van het erfrecht, ook implicaties wat betreft de herziening en herroeping.


Volle adoptie

Een volle adoptie verbreekt daarentegen alle juridische banden met de biologische ouders en familie. Een vol geadopteerd kind wordt daarom volledig gelijkgeschakeld met eigen kinderen.


Problemen met een adoptie?

Ervaart u problemen met een adoptie, een binnenlandse dan wel buitenlandse, een gewone dan wel volle adoptie?

Bij DUX | LAW begrijpen wij uw emotionele situatie. Wij zijn u dan ook graag van dienst voor de juridische afhandeling ervan.

Een advocaat adoptie kan u bijstaan bij de opmaak van het verzoek tot adoptie, de analyse van de weigering tot adoptie en het bekomen van de toestemming tot adoptie.

Neem voor een totale ontzorging van het adoptieproces contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten.


Advocaat nodig?
Maarten Schobben

Maarten Schobben

Advocaat Adoptie & Afstamming


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Zorgvolmacht, twee oudere mensen hand in hand

De zorgvolmacht: wie, wat, waar en vooral wanneer?

Hoe kunnen we elkaar daarbij het beste en liefst zo (juridisch) waterdicht mogelijk beschermen wanneer we niet meer in staat zijn om…

Lees meer >

Als moeder erkenning door vader weigeren?

U blijkt zwanger te zijn van uw ex-partner en die ex-partner wenst zijn juridische afstammingsband ten aanzien van het (ongeboren) kind…

Lees meer >

Verschil tussen trouwen en wettelijk samenwonen

Jij en je partner hebben al enige tijd een relatie en wensen de volgende stap te zetten. Jullie stellen zich echter de vraag of er wel…

Lees meer >

Advocaat nodig?
Maarten Schobben

Maarten Schobben

Advocaat Adoptie & Afstamming


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op