Schenkingen

De schenkbelasting is een pak lager dan de erfbelasting. U wacht daarom best niet tot op het einde van uw leven om minstens een deel van uw vermogen te laten overgaan.

Bovendien kunnen de erfgenamen of de begunstigden van de schenking het kapitaal meestal vroeger gebruiken dan op het moment van uw overlijden. Het fiscaal voordeel van een lage schenkbelasting is voor iedereen aantrekkelijk.

Maar hoe schenk ik? Kan iedereen schenken? En kan iedereen een schenking ontvangen? Welke gevolgen heeft een schenking op bijvoorbeeld het erfrecht? En heeft een schenking ook gevolgen op het huwelijksvermogensrecht?

Een schenking is geen alledaagse handeling. De gevolgen voor de vermogens van de betrokkenen zijn, zo kan u zich vast voorstellen, verregaand. Laat u daarom bijstaan door een specialist ter zake.

U wil immers niet het risico lopen om omwille van een foutief aangepakte of afgehandelde schenking alsnog onderworpen te worden aan de (veel hogere) erfbelasting. De advocaten gespecialiseerd in schenkingen bij DUX | LAW begeleiden u hierin graag!


Advocaat nodig?
Kristoff Simons
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Zorgvolmacht, twee oudere mensen hand in hand

De zorgvolmacht: wie, wat, waar en vooral wanneer?

Hoe kunnen we elkaar daarbij het beste en liefst zo (juridisch) waterdicht mogelijk beschermen wanneer we niet meer in staat zijn om…

Lees meer >

Als moeder erkenning door vader weigeren?

U blijkt zwanger te zijn van uw ex-partner en die ex-partner wenst zijn juridische afstammingsband ten aanzien van het (ongeboren) kind…

Lees meer >

Verschil tussen trouwen en wettelijk samenwonen

Jij en je partner hebben al enige tijd een relatie en wensen de volgende stap te zetten. Jullie stellen zich echter de vraag of er wel…

Lees meer >

Advocaat nodig?
Kristoff Simons

Kristoff Simons

Advocaat Schenkingen


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op