Burgerlijk recht

Het burgerlijk recht of privaatrecht regelt de onderlinge verhoudingen tussen personen. Deze rechtstak is m.a.w. een zeer brede materie en behelst o.a. het huurrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht en verbintenissenrecht.

Of het nu gaat om woninghuur-, handelshuur- of pachtzaken, bij DUX | LAW kunt u terecht als huurder en verhuurder. De focus van onze specialisten ligt daarbij in eerste plaats op de toepasselijke regelgeving. Die is immers verschillend. De regelgeving omtrent woninghuur is anders dan die rond handelshuur, die op haar beurt verschilt van de pachtwetgeving.

Meer over huurrecht >


Aansprakelijkheid ontstaat op verschillende manieren. Door uw eigen handelen of nalaten of door het gedrag van iemand anders waar u verantwoordelijk voor bent. Het regelt de compensatie of het herstel van de geleden schade.

Wordt u geconfronteerd met een schadegeval, in welke vorm dan ook, dan speelt het aansprakelijkheidsrecht dus een grote rol. Een ongeval is immers snel gebeurd en heeft soms zware gevolgen.

Lees meer over aansprakelijkheid >


Positief geblazen bij een ademanalyse, snelheidsovertreding, dagvaarding (PRO JUSTITIA) voor het verschijnen voor de politierechtbank ontvangen of betrokken bij een ongeval? De advocaten verkeersrecht bij DUX | LAW helpen u graag verder.

Meer over verkeersrecht >


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Word ik geflitst als ik 1 km/u te snel rijd?

  Om de verkeersveiligheid te verhogen komt er een extra nationaal parket voor verkeersveiligheid en zullen de tolerantiemarges…

  Lees meer >

  Het Europees aanrijdingsformulier invullen: waar moet ik op letten?

  Het Europees aanrijdingsformulier werd ingevoerd om de bij een ongeval betrokken bestuurders, zelfs indien ze elkaars taal niet…

  Lees meer >

  Verkeerskegel

  Heeft u al gehoord over het verplicht terugkommoment rijbewijs categorie B?

  Vanaf 1 januari 2019 dienen alle personen die hun rijbewijs B in Vlaanderen hebben behaald verplicht deel te nemen aan een bijkomende…

  Lees meer >