Burgerlijk recht

Het burgerlijk recht of privaatrecht regelt de onderlinge verhoudingen tussen personen. Deze rechtstak is m.a.w. een zeer brede materie en behelst o.a. het huurrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht en verbintenissenrecht.

Of het nu gaat om woninghuur-, handelshuur- of pachtzaken, bij DUX | LAW kunt u terecht als huurder en verhuurder. De focus van onze specialisten ligt daarbij in eerste plaats op de toepasselijke regelgeving. Die is immers verschillend. De regelgeving omtrent woninghuur is anders dan die rond handelshuur, die op haar beurt verschilt van de pachtwetgeving.

Meer over huurrecht >


Aansprakelijkheid ontstaat op verschillende manieren. Door uw eigen handelen of nalaten of door het gedrag van iemand anders waar u verantwoordelijk voor bent. Het regelt de compensatie of het herstel van de geleden schade.

Wordt u geconfronteerd met een schadegeval, in welke vorm dan ook, dan speelt het aansprakelijkheidsrecht dus een grote rol. Een ongeval is immers snel gebeurd en heeft soms zware gevolgen.

Lees meer over aansprakelijkheid >


Positief geblazen bij een ademanalyse, snelheidsovertreding, dagvaarding (PRO JUSTITIA) voor het verschijnen voor de politierechtbank ontvangen of betrokken bij een ongeval? De advocaten verkeersrecht bij DUX | LAW helpen u graag verder.

Meer over verkeersrecht >


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

  Nieuws & Inzichten

  Elektrische steps

  Nieuwe regels voor elektrische steps in België

  De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

  Lees meer >

  Uitnodiging ontvangen voor een verhoor bij de politie. Wat nu?

  Ontving u een uitnodiging om een verhoor af te leggen bij de politie? Wordt u plots beschouwd als een verdachte van een misdrijf waarop…

  Lees meer >

  Word ik geflitst als ik 1 km/u te snel rijd?

  Om de verkeersveiligheid te verhogen komt er een extra nationaal parket voor verkeersveiligheid en zullen de tolerantiemarges…

  Lees meer >