Burgerlijk recht

Het burgerlijk recht of privaatrecht regelt de onderlinge verhoudingen tussen personen. Deze rechtstak is m.a.w. een zeer brede materie en behelst o.a. het huurrecht, verkeersrecht, aansprakelijkheidsrecht en verbintenissenrecht.

Of het nu gaat om woninghuur-, handelshuur- of pachtzaken, bij DUX | LAW kunt u terecht als huurder en verhuurder. De focus van onze specialisten ligt daarbij in eerste plaats op de toepasselijke regelgeving. Die is immers verschillend. De regelgeving omtrent woninghuur is anders dan die rond handelshuur, die op haar beurt verschilt van de pachtwetgeving.

Meer over huurrecht >


Aansprakelijkheid ontstaat op verschillende manieren. Door uw eigen handelen of nalaten of door het gedrag van iemand anders waar u verantwoordelijk voor bent. Het regelt de compensatie of het herstel van de geleden schade.

Wordt u geconfronteerd met een schadegeval, in welke vorm dan ook, dan speelt het aansprakelijkheidsrecht dus een grote rol. Een ongeval is immers snel gebeurd en heeft soms zware gevolgen.

Lees meer over aansprakelijkheid >


Positief geblazen bij een ademanalyse, snelheidsovertreding, dagvaarding (PRO JUSTITIA) voor het verschijnen voor de politierechtbank ontvangen of betrokken bij een ongeval? De advocaten verkeersrecht bij DUX | LAW helpen u graag verder.

Meer over verkeersrecht >


Vragen?

Heeft u vragen over uw eigen situatie, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op
Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u met raad en daad kunnen bijstaan.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Nieuws & Inzichten

Alles over het rijverbod in België

U bent veroordeeld tot een rijverbod? Wat nu? Het rijverbod zal pas ingaan vanaf de vijfde werkdag nadat u bij de politie een document…

Lees meer >

Gsm achter stuur

GSM-gebruik achter het stuur: wat mag (niet)?

De straffen die zijn ingevoerd zijn niet min. Zo riskeert u een minnelijke schikking te moeten betalen van 174 euro plus…

Lees meer >

Elektrische steps

Nieuwe regels voor elektrische steps in België

De e-step is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wij vatten de nieuwe regels voor de elektrische step graag voor u samen en…

Lees meer >