Charlotte Lerat, topadvocate en vennoot bij DUX | LAW

19 januari 2021

Nieuwe vennoot Charlotte Lerat

Onder het motto ‘de jongste mag beginnen’, stellen we als eerste nieuwe intredende vennoot graag aan jullie voor : Charlotte Lerat.

We doen dat trouwens graag iets uitgebreider dan we normaal zouden gedaan hebben, en wel omwille van de ophef die enkele weken geleden ontstond naar aanleiding van het VIER programma ‘Justice For All’.

De krant De Standaard publiceerde naar aanleiding van de reeks een opiniestuk, geschreven door 7 vrouwelijke advocaten, met de sprekende titel ‘Topadvocaten M/V/X?’. In dit opiniestuk kaarten zij, overigens volledig terecht, de volledige mannelijke cast aan en het feit dat daardoor het label ‘topadvocaat’ uitsluitend gekleefd wordt op mannelijke advocaten.

Peter Callens, de voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies, kroop tevens in zijn pen en schreef over de reeks dat ze “blijft steken in een ouderwetse mannenvertoning”.

Genderongelijkheid en de advocatuur

Sowieso is de advocatuur een sector die maar moeilijk afraakt van zijn stereotype mannelijke stempel en genderongelijkheid. Zoals de 7 schrijfsters in hun opiniestuk terecht stellen hebben veel advocatenkantoren nog steeds een brede vrouwelijke basis met aan de ‘top’, mannelijke vennoten.

Dat we onze ‘top’ zouden uitbreiden met drie vrouwelijke vennoten, dat stond al langer vast en heeft niets met ‘Justice For All’ te maken. Dat we dit nieuws op deze manier neerpennen, in plaats van de obligate ‘Meet our new associate LinkedIn post’, is wél het rechtstreekse gevolg van de ophef.

We bieden met DUX | LAW graag tegengas tegen de stereotypen, de genderongelijkheid binnen de advocatuur en vooral in de ‘top’. Bij ons zijn topadvocaten immers meer dan ooit V.

Onze eerste topadvocaat in de top : Charlotte Lerat.

Studeerde vijf jaar geleden af als Master in de Rechten aan de Vrije Universiteit Brussel, specialisatie Strafrecht en volgde een bijkomende opleiding Evaluatie Menselijke Schade aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ze maakt reeds haar hele carrière aan de balie deel uit van ons team.

Naast haar specialisatie in algemeen Straf- en Strafprocesrecht, is zij de go-to person wat betreft Verkeersrecht, Aansprakelijkheidsrecht en Lichamelijke Schade.

Perfect tweetalig Nederlands-Frans en beschikkend over een tomeloze dosis inzet en energie, verwelkomen wij deze topadvocate en female lead graag in haar nieuwe functie als advocaat-vennoot bij DUX | LAW advocaten & bemiddelaars.

Een welgemeende proficiat, Charlotte!

Volgende week : topadvocate en female lead, Jessica Henioui.


Raad en daad

Vragen over uw eigen situatie?

Indien u omtrent uw eigen situatie vragen heeft, aarzel dan niet om ons kantoor te contacteren zodat wij u (vanop de nodige afstand) met raad en daad kunnen bijstaan.

Neem contact op